Μεταφορά νεκρού από και προς το εξωτερικό.

Για να αποστείλουμε τη σορό ενός αλλοδαπού ή ημεδαπού πολίτη στο εξωτερικό ή ακόμα και να αναλάβουμε την επιστροφή ενός Έλληνα κατοίκου του εξωτερικού που απεβίωσε, θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε αρκετές διαδικασίες, που θα μας επιτρέψουν την έγκαιρη και ασφαλή διέλευσή του από τα Ελληνικά σύνορα και το τελωνείο (για χώρες εκτός Ε.Ε.).

Διαθέτουμε πολυετή και σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο του επαναπατρισμού των νεκρών, καθώς έχουμε χειριστεί πολυάριθμες περιπτώσεις αποστολής νεκρών από την Ελλάδα προς διάφορες χώρες.Επίσης έχουμε εμπειρία στην οργάνωση μεταφορών με την χρήση πολλαπλών μέσων μεταφοράς όπως οδικώς, αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς.

Εξίσου σημαντική εμπειρία διαθέτουμε και στον επαναπατρισμό Ελλήνων που απεβίωσαν στο εξωτερικό, έχοντας συνεργασίες με γραφεία κηδειών στην Αμερική, Καναδά, Κινα, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Ρωσια και την Αυστραλία.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε για τον επαναπατρισμού σορού είναι:

1) Φέρετρο ειδικής κατασκευής και υψηλής αντοχής για μεταφορές. Το φέρετρο προστατεύεται από τη συσκευασία και δεν χρειάζεται αλλαγή στον τόπο προορισμού. Τελευταίου τύπου, προβλεπόμενη διεθνώς, προστατευτική συσκευασία που μειώνει το συνολικό βάρος περίπου 20 κιλά (και τα ναύλα!)

2) Σετ φερέτρου (Σεντόνι, μαξιλάρι, σάβανο).

3) Μεταφορά της σορού από τον τόπο θανάτου (συμπεραλαμβανομένων και τον νησιών) προς τον ψυκτικό θάλαμο.

4) Μεταφορές της σορού προς και από το Νεκροτομείο, εάν ζητηθεί νεκροψία.

5) Ταρίχευση της σορού και έκδοση των αδειών μεταφοράς.

6) Δήλωση του θανάτου και έκδοση των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου.

7) Μετάφραση και επικύρωση των εγγράφων από την Πρεσβεία της χώρας του προορισμού και σφραγίδα της Χάγης ( APOSTILLE ) για όποιες χώρες απαιτείται.

8) Κλείσιμο εισιτηρίου σε Αεροπορική Εταιρεία για τη μεταφορά της σορού.

9) Κλείσιμο εισιτηρίου σε Αεροπορική Εταιρεία (αν είναι εφικτό στην ίδια πτήση με τη σορό) για τη μεταφορά της οικογενείας.

10) Μεταφορά του νεκρού στο αεροδρόμιο Μακεδονία για τη Βόρεια Ελλάδα ή στο Ελευθέριος Βενιζέλος για την υπόλοιπη χώρα και παράδοση στο cargo handling της αεροπορικής εταιρείας που θα κλείσουμε.

11) Παραμονή της σορού σε ψυκτικό θάλαμο μέχρι την τελειοποίηση των διαδικασιών.